Nieuwste Intercity naar België

19 april 2023

De komende tijd kan het zomaar zijn dat u deze trein het Nederlandse landschap ziet doorkruisen. Samen met de treinfabrikant Alstom voeren we namelijk testen uit om te zorgen dat de trein toegang krijgt tot het Nederlandse en Belgische spoor.

De Intercity Nieuwe Generatie (ICNG), zoals de officiële naam luidt, rijdt vanaf 19 april voor het eerst mee in de normale dienstregeling. De kans is echter klein dat u in de splinternieuwe trein stapt, want voorlopig rijdt er slechts één trein omdat we nog steeds in de testfase zitten. In de loop van 2024 moeten alle nieuwe treinen rijden en kunt u sneller reizen tussen België en Nederland.

Column 3
Column 4

Sneller naar België

Met o.a. deze nieuwe Intercity willen NS en de Belgische vervoerder NMBS reizigers vanaf 2024 sneller naar België brengen. De reis van Amsterdam naar Brussel duurt nu nog 2.52 uur, maar we streven ernaar om de reistijd met een half uur te verkorten. Deze trein is met een topsnelheid van 200 km/uur namelijk sneller dan de huidige Intercity Brussel (max 160 km/uur).

Nieuwe trein, nieuwe look

Dit is de eerste allernieuwste Intercity (type ICNG) uitgevoerd in een nieuw jasje: met vloeiende lijnen, veel herkenbaar NS geel en een groot wit logo op de zijkant. Eerder zijn al de locomotieven van de Nightjet naar Zwitserland en Oostenrijk voorzien van deze nieuwe look, net als de gemoderniseerde dubbeldekkers (type VIRM 2&3). Alle toekomstige treinen krijgen deze nieuwe uitstraling.

Column 3
Column 4