Verboden op straat te parkeren in Antwerpen

3 augustus 2023

Vanaf 1 augustus 2023 is het verboden om als bezoeker te parkeren in het centrum van Antwerpen. Voorkom parkeerstress en reis zorgeloos met de trein naar hartje Antwerpen.
Column 3
Column 4

Parkeren in het centrum aan banden gelegd

Niet alleen Nederlandse toeristen, maar ook Belgische niet-Antwerpenaren mogen niet meer parkeren in het centrum van de stad. Het stadsbestuur wil met de nieuwe regels de historische binnenstad aantrekkelijker maken. Én de inwoners van de stad meer ruimte te geven.

De auto in een parkeergarage

Aan de rand van de stad zijn wel parkeergarages waar bezoekers hun auto kwijt kunnen. De website van de gemeente Antwerpen geeft opties aan hoe en waar bezoekers kunnen parkeren en dan met het openbaar vervoer naar het centrum kunnen reizen.

De trein: slim reizen naar hartje Antwerpen

Vanuit Nederland reist u heel gemakkelijk over het spoor naar het centrum van Antwerpen. De trein is de slimste optie.
boekt al een enkeltje Antwerpen vanaf € 21 met Intercity Brussel. Als u minimaal 3 dagen van tevoren boekt, kunt u profiteren van het voordelige Early Bird tarief. De beschikbaarheid is beperkt. Heeft u een abonnement waarbij u 100% korting heeft in Nederland, dan bent u nóg goedkoper uit.
Wilt u sneller reizen dan kunt u kiezen voor Eurostar. Hoe eerder u boekt, hoe lager de prijs. De goedkoopste tickets kosten € 29 per enkele reis.